persbericht april 2012

Persbericht

MEIMAAND IS KUNSTMAAND  in HUISSEN.

Dit jaar valt ,,Kunst in de Etalage –Huissen ,, samen met de eerste Huissense ,,Kunstroute Mea Vota.’’

Vanaf 27 april tot 14 mei zijn bij 29 etalages in het centrum van Huissen opnieuw kunstwerken te bewonderen. Ook vindt op 11, 12 en 13 mei de Kunstmanifestatie ,,Kunst in Mea Vota’’ plaats.

Met  voor het eerst  een Huissense Kunstroute op 12 en 13 mei. Een route van 4 kilometer langs 15 expositieplekken in het buitengebied en in de kom van Huissen.

Na het succes van vorig jaar, is door ondernemersvereniging Huissen besloten, in overleg met kunstenaars Cor Melchers en Jacqueline Bakker , ,Kunst in de Etalage ‘’ met een week extra uit te breiden.

De door 30  Huissense kunstenaars gemaakte sculpturen en schilderijen, zijn dan tot en met 13 mei a.s. in etalages van winkeliers in Langestraat , de Markt en Vierakkerstraat te zien.

De combinatie met de  eerste Huissense Kunstroute op 12 en 13 mei wordt daarmee extra mogelijk. Zowel in het centrum als in het buitengebied houden maar liefst 15 Huissense kunstenaars  op beide dagen open huis. Een kunstroute van ongeveer 4 kilometer , die ook per fiets goed te volgen is. Een manifestatie die door het pas opgerichte Kunstplatform Mea Vota is georganiseerd. Centraal staat hierin de kunstmanifestatie,, Kunst in Mea Vota ‘’in tuinbouwmuseum Mea Vota, aan de Boskoops Glorie 33 , 6851VH te Huissen.

Op vrijdagmiddag 11 mei vindt daar de opening plaats van de 3-daagse kunstmanifestatie ,,Kunst in Mea Vota’’. Ook hier zijn werken  van de betrokken kunstenaars  in een groepstentoonstelling tussen de druivenbomen  en in het museumgebouw te bewonderen.

Openingstijden van deze expositie :op vrijdag 11 mei van 15.00 uur tot 18.00 uur  en op zaterdag en zondag  12 en 13 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

De groeiende groep kunstenaars van Huissense bodem,  zijn actief als amateur , semi-professioneel en professioneel kunstenaar.

Dit jaar vindt het winkelend publiek 2 folders met plattegrond op de diverse toonbanken  en openbare plaatsen met gegevens over de betrokken kunstenaars  bij Kunst in de Etalage en Kunstroute Huissen-Mea Vota.