Expositie Corry de Roij-Kamphuis

EXPOSITIE   Corry de Roij-Kamphuis

 janssen johan zandsedwarsstr. aquarel c.de roy 1999 coll. h.h.

 Elke nazomer probeert Kunstplatform Mea Vota , tijdens de druivenoogst  een lokaal artistiek hoogtepunt te presenteren. In het gelijknamige tuinbouwmuseum in Huissen worden dit keer  in september  kunstwerken van de Huissense schilderes Corry de Roij-Kamphuis tentoon gesteld.

De invloed van deze  , in 2010 overleden , verdienstelijk schilderes en aquarelliste op haar directe omgeving was groot . Naast een opleiding op de kunstacademie had ze tussen de bezigheden van een gezin bestieren, nog tijd gevonden om haar liefde voor  landschappen  in Huissen en daarbuiten  vorm te geven. Meer dan 25 jaar heeft ze artistiek leiding gegeven aan de  Huissense amateurschilderclub Rembrandt. Tientallen amateurschilders in Huissen en omgeving  hebben veel van haar aanwijzingen geleerd en weten toe te passen. Door particulieren  en familie zijn diverse kunstwerken van Corry in bruikleen afgestaan.  Vaak schilderde ze ook boerderijen en markante gebouwen die in Huissen en omgeving tot voor kort  nog te vinden waren. Vooral de aquarellen spreken ons aan. Vanwege het raak typeren en de technische vaardigheid. 

huize binnenveld aquarel c.de roy 1996 coll. h.h.

De kunstwerken van Corry de Roij zijn in het zaalgedeelte van tuinbouwmuseum Mea Vota van 29  Augustus t/m  25 september 2015 te zien .Vanwege de druivenverkoop bijna iedere dag geopend . Adres: Boskoops Glorie 33   6851VH te Huissen . Op zondagmiddag 13 september is tijdens de monumentendag in Mea Vota  van 14.30  tot 16.30 uur speciaal voor genodigden en geinteresseerden een officïeel samenzijn gepland. Leden en ex-leden van schildersclub Rembrandt zijn daar dan ook van harte welkom. Ook in de ,, Hof van Hessen ‘’, museum van de Historische Kring Huessen, zijn op dit moment  enige werken van haar tentoon gesteld. Dit in het kader van een overzichtstentoonstelling van kunstenaars die Huissen hebben neergezet .